Druga konferencija u okviru realizacije projekta Eko futura – Ekološka edukacija mladih EFEM 2021

09.11.2021.

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe održana je druga konferencija pod nazivom: Zaštita životne sredine, društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj

Projekat Eko futura – Ekološka edukacija mladih EFEM 2021 sprovodi se u organizaciji Regionalnog centra za ekspertizu u obrazovanju za održivi razvoj Vojvodine uz sufinansiranje Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Uz aktivno učešće profesora Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe učesnici konferencije su upoznati sa značajem održivog razvoja i  društveno odgovornog poslovanja na zaštitu životne sredine.

U uslovima tržišne privrede i stalnog porasta konkurencije društveno odgovorno poslovanje se javlja, ne samo kao odgovor na promene u poslovnoj sferi i potrebama potrošača, već i kao jedan od odgovora na sve aktuelnije pitanje zaštite životne sredine i pitanje uslova rada zaposlenih. Pored individualne odgovornosti svest o odgovornosti i uticaju kompanija na zajednice u kojima posluju sve više raste. Nove generacije potrošača svoju pažnju okreću ka kompanijama koje pored osnovnog cilja sticanja profita posluju u skladu sa potrebama održivog razvoja, kompanijama koje ulažu u zajednice koje ih pokreću i koje, pre svega, smanjuju svoj uticaj na zagađenje životne sredine. Društveno odgovorno poslovanje predstavlja i šansu sa mala i srednja preduzeća da steknu poverenje svojih klijenata i tako doprinesu kako svom biznis razvoju, tako i društvu u celini. Izlagači na konferenciji su dali prikaz pojma društveno odgovornog poslovanja i analizirali mogućnosti koje ovaj koncept pruža u daljem razvoju privrede i okretanju ka zelenim tehnologijama i održivom razvoju.