"Ekološka akademija" - projekat Regionalnog centra za ekspertizu u obrazovanju za održivi razvoj Vojvodine i grada Novog Sada

09.10.2021.

Uvodni seminar pod nazivom “Značaj očuvanja i zaštite životne sredine” održan je 07.10.2021.godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.

Projekat je nastao kao idejni rezultat RCE Vojvodina uz sufinansiranje gradske uprave Novog Sada za zaštitu životne sredine. 

Cilj projekta je definisan kao jačanje svesti i znanja mladih Novosađana od 16 do 26 godina o značaju životne sredine kroz unapređenje obrazovanja u oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine putem tematskih, inovativnih tribina i eko – radionica. Na ovaj način se može očekivati da će mladi Novosađani pohađanjem pomenutih aktivnosti steći pretežno teorijska znanja o gore navedenim temama, ali i na praktičan način i u direktnoj komunikaciji, međusobno i sa relevantnim stručnjacima i sagovornicima steći adekvatna praktično primenljiva znanja, koja će im koristiti u budućnosti, kao nekome ko će u narednim decenijama živeti u Novom Sadu, i brinuti se o ekološki čistom gradu u kom je zadovoljstvo živeti.