Održana tribina “Uticaj mladih u Srbiji u izgradnji demokratskog, tranzicionog i proevropskog društva ” u okviru realizacije projekta “Čuvari budućnosti”

08.10.2021.

Projekat “Čuvari budućnosti” realizuje se u okviru saradnje RCE Vojvodina i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, Univerziteta Privredna akademija, održana je tribina pod nazivom: “Uticaj mladih u Srbiji u izgradnji demokratskog, tranzicionog i proevropskog društva“.

Obzirom da većina omladinskih i studentskih organizacija poslednjih godina učestalo ističe da se mladima u Republici Srbiji ne daje dovoljno mogućnosti da iskažu svoje mišljenje i stavove o važnim društvenim pitanjima, kao i da se njihov glas „ne čuje“ pri donošenju najbitnijih odluka za njihovu budućnost, projektni tim je razvio predloženi projekat kao odgovor na postojeće, aktuelno stanje, a sa osnovnim ciljem da se poveća participacija, prisustvo, vidljivost i uticaj mladih u Srbiji u izgradnji demokratskog, tranzicionog i proevropskog društva, a u skladu sa proklamovanim državnim strateškim pravcima, ciljevima i zakonodavstvom. Obzirom da mladi danas mnogo vremena provode tražeći informacije putem interneta i da su informatički veoma opismenjeni, projekat će intenzivno koristiti najmodernije informaciono-komunikacione tehnologije. Svrha predloženog projekta jeste da se omogući mladima da jasno artikulišu svoje stavove o najvažnijim izazovima sa kojima se srpsko društvo u novom milenijumu suočava, što je u potpunosti usklađeno sa Nacionalnom strategijom za mlade za period 2015-2025. godine.